Apple lanceert nieuwe iPod touch met krachtigere chip en meer geheugen

Ipod Touch 7Th Generation
Technology
Hardware
28-05-2019 19:13
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Apple heeft voor het eerst in jaren een nieuwe iPod touch onthuld. Het nieuwe model komt met een krachtigere processor en meer opslagruimte. De laatste mediaspeler van Apple kwam uit in 2015 en draait op een A8-processor met een maximum opslagcapaciteit van 128 GB. Het nieuwe model daarentegen, krijgt een flinke technische upgrade en komt met een A10 Fusion-processor, dezelfde chip die ook aanwezig is in de iPhone 7. Bovendien krijgt het toestel voor het eerst ook een variant met een opslagcapaciteit van 256 GB.

Met de A10 Fusion-chip is de nieuwe iPod touch maar liefst 2 keer zo snel als zijn voorganger. Ook heeft het apparaat 3 keer betere graphics en wordt augmented reality in games en apps ondersteund, zo staat te lezen op de productpagina van Apple. Kortom: elke beweging op je scherm is nog vloeiender, je ziet nog meer details en alles lijkt nog levensechter.

Onder de kap mag er dan wel heel wat zijn veranderd, maar aan de buitenkant van het apparaat verandert er vrijwel niets. De iPod touch van Apple is nog steeds 6,1 mm dun, weegt 88 gram en heeft wederom een 4-inch scherm met homeknop. De kwaliteit van de fotolens (8-megapixels achteraan en 1,2-megapixels vooraan), alsook de kwaliteit van video-opnamen (1080p HD) en de algemene batterijduur van het toestel, blijven eveneens onaangeroerd.

De zevende generatie van iPod touch draait op iOS 12 en is nu beschikbaar op de website van Apple en in de winkels. Het toestel is verkrijgbaar in zes kleuren (spacegrijs, goud, zilver, roze, blauw en rood) en wordt te koop aangeboden voor een startprijs van € 229 voor het instapmodel (32 GB). Wie meer opslag wil, kan kiezen voor een duurder model met een opslagruimte van 128 GB (€ 339) of 256 GB (€ 459).

(Foto: Apple Inc.)