Apple komt met nieuwe AirPods

2020 Airpods Max
Technology
Hardware
09-12-2020 08:44
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De AirPods van Apple hebben een upgrade gekregen. Het merk komt met de AirPods Max, een draadloze koptelefoon die voorzien is van een actieve noise cancellation.

Volgens Apple beleef je met de AirPods Max ‘de meest persoonlijke luisterervaring ooit’. Het product is dankzij zachte oorkussens en een zwevende hoofdband zo ontworpen dat hij perfect aanslaat op ieder hoofd. Met een draaiknop kun je het volume aanpassen, een ander nummer aanzetten, telefoongesprekken aannemen en Siri activeren. De Airpods Max is voorzien van twee krachtige H1-chips van Apple, die ook gebruikt werden in de eerdere AirPods-oortjes.

Om geluid van buitenaf weg te nemen heeft de koptelefoon zes microfoons aan de buitenkant die het omgevingsgeluid registreren. Twee microfoons aan de binnenkant meten wat jij hoort. Straalvormende microfoons zorgen er dan weer voor dat jouw stem geïsoleerd wordt tijdens telefoongesprekken, zodat je altijd duidelijk verstaanbaar bent. Zelfs als het keihard waait.

Apple verzekert je dat de accu van de koptelefoon tot twintig uur meegaat bij het luisteren van muziek. De actieve noice cancellation is dan ingeschakeld. Het product kan worden opgeladen met een Lightning-aansluiting.

De AirPods Max gaat 629 euro kosten en is vanaf 15 december te koop. Er zijn vijf verschillende kleuren beschikbaar: zilver, zwart, blauw, roze en groen.