Apple introduceert nieuwe corona-emoji

Schermafbeelding 2020 10 07 Om 10 56 55
Technology
Apps
07-10-2020 11:06
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Sinds de coronacrisis kent iedereen de emoji met het mondkapje. Hoewel die voorheen misschien niet vaak gebruikt werd, is dat sinds de wereldwijde pandemie een ander verhaal. Enige probleem: dat poppetje kijkt zo zielig. En daar wil Apple nu verandering in brengen. De smiley wordt vrolijker gemaakt, zo meldt Emojipedia.

De oude emoji met gezichtsmasker symboliseert mensen die ziek zijn. Maar tegenwoordig is het dragen van een mondkapje niet alleen voor kuchende mensen bedoeld. Of je nou door de supermarkt loopt of in een restaurant zit: iedereen draagt tegenwoordig een stukje stof over het gezicht. In België moet je op drukke plekken altijd een gezichtsmasker dragen, ook als je gezond bent.

Apple wil die boodschap overbrengen door een speciale emoji te lanceren. De nieuwe variant krijgt lachende ogen, lachende wenkbrauwen en blozende wangen. Het poppetje zit in een testversie en wordt later uitgebracht voor alle ondersteunende iPhones, iPods en iPads. Wanneer dat zal zijn, weten we helaas nog niet.