Anuna De Wever: "Haatberichten raken mij niet"

2019 Anuna De Wever Een
News
Climate
03-09-2019 10:30
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Een nieuw schooljaar, dat betekent nieuwe acties georganiseerd door Youth for Climate. En wie YFC zegt, zegt Anuna De Wever.

De activiste was gisterenavond te gast in 'Vandaag' op Eén en maakte er duidelijk dat de vele haatberichten haar niet afschrikken. "Eigenlijk zijn het er ook helemaal niet zo veel. Op sociale media wordt alles opgeblazen, maar vaak gaat het om enkelingen en hun reacties trek ik mij niet aan."

"Het ergste wat ik al over mezelf heb gelezen? Verschrikkelijke dingen. Ik ben al met de dood bedreigd en er zijn ook mensen die zeggen dat ze me zullen verkrachten." Ondanks de haat, wil Anuna niet opgeven. "Er is geen alternatief. Onze toekomst is in gevaar."

En Kyra?

Met medeoprichtster Kyra Gantois komt het wellicht niet meteen weer goed. Zij was niet uitgenodigd in 'Vandaag' en voelt zich uitgesloten. Dat liet ze althans duidelijk merken op Twitter. "Vreemd dat Anuna en Toon daar aan tafel zitten en over mij praten zonder dat ik ook maar op de hoogte ben gebracht of daar aan tafel zat om mij te verdedigen? Wat zei ik nu weer over uitgesloten en de mond gesnoerd worden? Meer moet ik niet meer zeggen, denk ik."