Amerikaanse studenten besmet na feesten tijdens spring break

Spring Break
News
Coronavirus
25-03-2020 05:32
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Het viel te verwachten, maar dat maakt het daarom niet minder triest: in de Verenigde Staten zijn verschillende spring breakers besmet geraakt met het coronavirus (SARS-CoV-2).

Zowel de Universiteit van Tampa als die van Florida hebben al melding gemaakt van getroffen studenten, in totaal gaat het (tot nu) om een twintigtal slachtoffers.

Vorige week doken her en der filmpjes op van Amerikaanse studenten die de coronacrisis overdreven vonden en gewoon wilden feesten. "Dan krijg ik maar corona", klonk het toen. Sommigen hebben hun wens nu dus pijnlijk genoeg voelen uitkomen.

Open brief

Uiteraard zijn niet alle Amerikaanse studenten even, euh... dom? De 25-jarige Annika Olson schreef afgelopen week nog een open brief die ze liet publiceren op de website van CNN. Daarin riep ze haar medestundenten op om na te denken en het coronavirus ernstig te nemen. "Onze generatie is een voortrekker als het gaat om klimaatverandering, waarom kunnen sommigen onder ons dit dan niet ernstig nemen?", schreef ze onder andere.