Antonio Monteiro
Technology
Games

Amerikaan pakt record voor in bezit zijn van grootste videogame-collectie ter wereld

03-04-2019 21:25
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Antonio Monteiro, een inwoner van de Amerikaanse staat Texas, heeft officieel de grootste collectie videogames ter wereld. Guinness World Records had maar liefst 8 dagen nodig om de volledige collectie te tellen.

Antonio begon van kinds af aan videogames te verzamelen en beschikt vandaag de dag over 20,139 unieke videospellen. Een indrukwekkende verzameling die hem een plekje in het Guinness World Records-boek heeft opgeleverd. Zo beschikt de man over de complete Noord-Amerikaanse collecties die werden uitgebracht voor PlayStation 2 en 3, PSP, Xbox en Xbox 360, Game Cube, Wii U, Atari Jaguar, Game Boy en andere. Daarnaast beschikt hij over meer dan 900 PlayStation 4-games, meer dan 1100 Nintendo DS-games, 500 Xbox One games, 118 games voor de Nintendo Switch en heeft hij bovendien meer dan 100 verschillende spelcomputers waarmee hij elke game in zijn verzameling ook echt kan spelen.

Antonio's liefde voor games begon bij het arcadespel Golden Axe, een computerspel dat hij als kind van zijn ouders cadeau kreeg en dat later ook werd uitgebracht voor de Sega Mega Drive (ook wel bekend als Sega Genesis). Maar de meest favoriete game van Antonio is toch wel Super Castlevania IV, een klassiek actie-platformspel dat in 1991 uitkwam voor de SNES. Een game die hij zelf omschrijft als een "meesterwerk".

In onderstaande video neemt een gepassioneerde Antonio je mee op een rondleiding door zijn woning te Richmond die, zoals je wel had kunnen verwachten, overvol staat met videospelletjes.

© Guinness World Records