Aha, dus dáárom is het goed om ondergoed te dragen

2020 Seks Sex Penis Piemel Sexy Erik Lucatero
Lifestyle
Fit & health
22-06-2020 12:53
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het dragen van ondergoed is niet voor iedereen weggelegd. Terwijl de één de intieme delen het liefst altijd bedekt, laat de ander het wat vaker luchten. Zeker tijdens de lockdown lijken de bh’s en onderbroeken voor veel mensen overbodig. Sommigen vinden die lichamelijke vrijheid heerlijk, maar wat doet het eigenlijk met je?

Het weglaten van een bh kan leiden tot een overvloed aan langdurige problemen, waaronder hangborsten. Maar wat gebeurt er als we een string of boxershort regelmatig achterwege laten? Ook dat heeft zo zijn nadelen, zegt gynaecologe Shirin Irani in een gesprek met Glamour. Volgens haar is het hygiënischer om wel ondergoed te dragen, dan het niet te doen. Zeker voor vrouwen.

“Je ondergoed is er in feite om vocht te absorberen dat wordt gecreëerd door vaginale afscheiding - een natuurlijke en gezonde functie die je kunt vergelijken met het speeksel in je mond”, aldus Shirin. “Ik zou ondergoed aanbevelen dat gemaakt is van natuurlijke stoffen, met name katoen, zodat het vocht zachtjes kan worden opgenomen. Genitaliën bevatten veel bacteriën, dus elke dag schoon ondergoed is geen overbodige luxe. Mensen die niet altijd ondergoed dragen, zouden eigenlijk iedere dag een schone broek of legging aan moeten trekken. Dan is het wassen van je slip toch gemakkelijker!”

(Fotobron: Erik Lucatero)