2017 Model Arvida Adidas
News
Bizarre

Adidas-model showt beenhaar en wordt nu bedreigd met verkrachting

07-10-2017 17:40
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het Zweedse model Arvida Byström heeft de afgelopen tijd veel kritiek over zich heen gehad. In een advertentie van Adidas is ze te zien met beenhaar en dat vindt blijkbaar niet iedereen kunnen. Sommigen vonden het blijkbaar zo heftig, dat deze besloten Arvida te bedreigen met verkrachting. Heftig…

In de advertentie van Adidas hoor je Arvida het volgende zeggen: “Ik denk dat onze cultuur vaak bepaalt wat vrouwelijkheid is. Ik denk dat iedereen die vrouwelijk kan doen, vrouwelijk kan zijn. Ik vind dat we daar in de huidige maatschappij veel te bang voor zijn.”

Die tekst is niet bij iedereen goed ontvangen. Reacties over de behaarde benen stroomden binnen. Zo reageerde iemand bijvoorbeeld: “Stop ook maar met tandenpoetsen en je billen afvegen, stomme feministische debiel.” En da’s dan nog niet eens de ergste reactie. Volgens Arvida zouden mensen zelfs gedreigd hebben haar te verkrachten. “Mijn foto van de Adidas campagne heeft voor een heleboel vervelende reacties gezorgd”, schrijft ze op Instagram. “Ik heb letterlijk verkrachtbedreigingen gekregen in mijn inbox.”