Actrice slaat terug na opmerking over 'het dikke meisje van Bridgerton'

Bridgerton Penelope
Entertainment
Celebs
04-03-2021 10:07
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Afgelopen zondag vonden de Golden Globes plaats. ‘Bridgerton’-actrice Nicola Coughlan was één van de vele sterren die daarbij aanwezig was. Ze zag er met haar kanariegele jurk en zwarte vestje fantastisch uit, maar toch was er iemand die kritiek had op haar styling. Amanda Richards, presentatrice van de Big Calf Podcast, noemde haar ‘het dikke meisje uit Bridgerton’. En dat laat Nicola niet zomaar gebeuren. Ze slaat keihard terug.

“Het dikke meisje uit Bridgerton draagt een zwarte cardigan naar de Golden Globes”, zo begon de podcast-presentatrice haar tweet. “Want het maakt niet uit hoe mooi en stylish je bent, als je dik bent zal er altijd een zwart vestje zijn dat je aan wil doen. Vervolgens besluit je het niet te dragen en uiteindelijk doe je dat toch, omdat je het gevoel hebt dat het moet.”

Het bericht kan rekenen op veel kritiek, waaronder van Nicola zelf – de persoon waar de tweet over gaat. Zij reageert met de woorden: “Ik vond het vestje er mooi uitzien. En bovendien: ik heb een naam.” Daar bleef het niet bij. De actrice deelde een stuk dat ze in 2019 schreef voor The Guardian, met daarbij de vraag of we acteurs willen beoordelen op hun werk en niet op hun lichamen. Ze schrijft: “Het is 2021. Het zou fijn zijn als we dit gesprek niet langer hoefden te voeren. Het zou leuk zijn om nooit meer naar gewicht gevraagd te worden in een interview. Ik heb zoveel andere dingen waar ik graag over praat.”