Acteur 'The Letter for the King' deed auditie vanuit huis

2020 The Letter For The King
Entertainment
TV / streaming
22-03-2020 18:26
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ken je de naam Gijs Blom nog niet? Breng daar dan maar snel verandering in. De acteur speelt de knappe prins Viridian in de nieuwe Netflix-hit ‘The Letter for the King’. Als je al bent begonnen met de serie, weet je dat die rol hem op het lijf staat geschreven. Al had het niet veel gescheeld of hij was in de huid gekropen van een ander personage.

Gijs vertelt in een gesprek met NU.nl dat hij in eerste instantie auditie deed voor de rol van prins Iridian. Dat deed hij niet op een set, maar vanuit huis. “Dat werkt tegenwoordig vaak via selftapes. Ik kon vanuit huis met een vriend een video opnemen. Meestal hoor je dan nooit meer iets.”

Het tegenovergestelde gebeurde bij Gijs. De regisseur van de serie wilde via Skype contact met hem. Niet voor de rol waar hij auditie voor had gedaan, maar voor de rol van Viridian, de broer van prins Iridian. Gijs geloofde zijn oren niet. “Ik was behoorlijk in de war. Ze stuurden me ook meteen vier scripts op.”

Een week later kreeg Gijs te horen dat hij de rol had, zonder de makers ooit in levenden lijve te hebben ontmoet. Weer een maand later zat hij al in het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland.