AB komt met virtuele concertzaal (en eerste concert!)

2021 Anciennebelgique
Entertainment
Music
16-03-2021 10:23
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Hoewel de coronamaatregelen wat aan het versoepelen zijn, lijkt het er op dat we toch nog even moeten wachten vooraleer we weer een concert kunnen meepikken. Maar daar heeft de Ancienne Belgique uit Brussel een oplossing voor gevonden: zij lanceren nu immers een virtuele concertzaal, waarbij je je favoriete artiesten in een interactieve game-omgeving live aan het werk zal zien. Zwangere Guy bijt de spits af als eerste artiest op 12 april!

“In deze tijden moeten we creatief zijn. We hebben een Virtual Reality-bedrijf gecontacteerd die de AB heeft nagebouwd, inclusief rode balkons en bar. De bedoeling is dat je thuis een avatar aanmaakt en dat je virtueel via de bar van de AB zo de concertzaal binnenwandelt. Daar kan je dan het live-optreden van je favoriete artiest meevolgen.”

“Je kan klappen, springen, zelfs een moshpit is normaal gezien mogelijk. De artiest in kwestie zal een ‘motion capture’ pak aanhebben met allerlei sensoren waardoor bewegingen gekopieerd worden naar de virtuele omgeving. En de artiest ziet ook die avatars voor zich. Het zal er misschien allemaal wat bevreemdend uitzien, maar het wordt sowieso een unieke ervaring”, klinkt het in hun officiële communicatie.

De tickets zijn nu te koop via de website van de AB.

Beeld: Ancienne Belgique