Fortnite
Technology
Games

'Fortnite'-gekte bereikt hoogtepunt: meer speleraccounts dan ooit tevoren

28-11-2018 15:41
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Epic Games' populaire battle-royal shooter 'Fortnite' is hotter than ever. In januari van dit jaar telde Epic Games 40 miljoen geregistreerde spelers. Vijf maanden later steeg dat aantal naar 125 miljoen spelers. Tijdens een nieuwe telling deze maand is het aantal geregistreerde accounts gestegen naar een indrukwekkende 200 miljoen. Op een jaartje tijd spelen er dus maar liefst 5 keer meer mensen het spel. Hoewel het natuurlijk gaat om het aantal 'geregistreerde accounts', wil dat niet zeggen dat het spel ook actief gespeeld word door 200 miljoen spelers. Maar het blijft desondanks een indrukwekkend cijfer. Heel vreemd is dat ook niet gezien de beschikbaarheid van de GRATIS game op verschillende platformen.

Om de game interessant te houden, blijft Epic Games ondertussen de spelers verrassen met geregeld nieuwe content (mapdelen, skins, wapens) en 'Limited Time Mode'-events zoals Food Fight (zie video) en het recente Team Rumble, waarbij spelers voor beperkte tijd kunnen deelnemen aan een speciale Battle Royal Mode waarin 2 teams van 20 spelers strijden om als eerste 100 eliminaties uit te voeren.

'Fortnite' is beschikbaar voor PC, PlayStation 4, Xbox One, iOS, Android en is sinds juni 2018 ook te spelen op de Nintendo Switch.