Aanslag in Manchester vond precies drie jaar geleden plaats

2020 Manchester Aanslag
News
News
22-05-2020 13:50
Geschreven door Karen Luiken
Comment

22 mei 2017 is een datum die voor altijd in het geheugen van Ariana Grande gegrift zal blijven staan. Op die dag werd er bij haar concert in Manchester een aanslag gepleegd waarbij 22 mensen om het leven kwamen. Nog eens 120 mensen raakten gewond. Drie jaar na dato staat de zangeres stil bij dat verschrikkelijke moment.

“Ik wil een moment nemen om mijn liefde te erkennen en sturen naar iedereen die verdriet en enorme zwaarte voelt”, aldus Ariana. “Er gaat geen dag voorbij dat dit geen invloed heeft op jullie en ons allemaal. Ik zal de hele week en het hele weekend aan jullie denken. Mijn hart, gedachten en gebeden zijn altijd bij jullie.”

De aanslag waarbij een zelfmoordterrorist zichzelf opblies, werd rond 22.30 uur lokale tijd gepleegd in de hal tussen de Manchester Arena en het Victoria Station in Manchester. Het concert van Ariana Grande was op dat moment net afgelopen. Zo’n 21.000 toeschouwers waren bij de show aanwezig, waaronder veel kinderen. Het jongste slachtoffer was acht jaar.