A Way Out-ontwikkelaar kondigt nieuwe co-op game 'It Takes Two' aan

It Takes Two Concept Art
Technology
Games
22-06-2020 01:00
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Hazelight Studios, de ontwikkelaar achter coöperatieve spellen als Brothers en A Way Out, heeft eindelijk onthuld wat het volgende project is waar de award-winnende studio al enige tijd aan werkt. De nieuwe game heet officieel It Takes Two en werd door Josef Fares, oprichter van Hazelight, persoonlijk aangekondigd met een korte videoboodschap.

It Takes Two is een coöperatieve actieplatformer en gaat over een meisje wiens ouders op het punt staan om te scheiden. Het meisje maakt twee poppen, een van hout en een van klei, die haar ouders moeten voorstellen. Samen met een vriend neem je in het spel controle over de poppen die op magische wijze tot leven zijn gekomen.

Bedenker Josef Fares omschrijft de game zelf als een gestoorde rollercoaster met een mix tussen verhaal en coöperatieve gameplay die spelers compleet van hun sokken zal blazen. "It will blow your f*cking mind!", aldus Fares over zijn nieuwste creatie.

It Takes Two staat gepland voor release in 2021 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De game wordt uitgegeven door Electronic Arts als onderdeel van het EA Originals-programma dat indiegames in de spotlight zet.