A Plague Tale Innocence
Technology
Games

A Plague Tale: Innocence tilt je angst voor ratten naar een hoger niveau

26-04-2019 16:22
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Volgende maand verschijnt eindelijk de gloednieuwe actie-avonturen game A Plague Tale: Innocence van de Franse ontwikkelaar Asobo Studio en uitgever Focus Home Interactive. Het spel is een grafisch indrukwekkende singleplayer-game die Franse historie met fictie mengt, maar zal je helaas ook slapeloze nachten bezorgen wanneer je een fobie hebt voor alles wat ook maar met knaagdieren te maken heeft.

A Plague Tale: Innocence vertelt het verhaal van een vijftienjarig meisje genaamd Amicia die, samen met haar zieke jongere broertje Hugo, wordt opgejaagd door de Franse Inquisitie. De game speelt zich af in een grimmige tijdsperiode waarin Frankrijk circa. 1349 geteisterd wordt door de Zwarte Dood (ook wel bekend als de pest), terwijl er ook nog eens een rattenplaag van epidemische proporties plaatsvindt.

In de game moeten spelers uitdagende puzzels oplossen en zul je voornamelijk gebruik maken van stealth en een slingshot als wapen om je vijanden uit te schakelen en Hugo te beschermen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met je slingshot de lantaars van soldaten stuk te schieten, waarna ze door een horde bloeddorstige ratten worden opgepeuzeld. (Yikes!) Ook spelers kunnen trouwens op deze gruwelijke manier om het leven komen wanneer ze te lang zonder fakkel of in het donker door het spel dwalen. Lukt het jou om Hugo helemaal tot het eind te beschermen?

A Plague Tale: Innocence komt vanaf 14 mei uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk hier 8 minuten aan nieuwe gameplay.