5 predrinkproof drankspelletjes

2019 Drinking
Lifestyle
Student Life
28-04-2019 10:00
Geschreven door Keltoume Raes
Comment

Elke student weet het: drinken op café kan duur zijn. Daarom werd dan ook de fameuze predrink uitgevonden. Samenkomen voor een feestje op kot is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor de groepssfeer. Wij hebben voor jullie alvast enkele drankspelletjes voor jullie verzameld die de sfeer zeker zullen versoepelen.

Never have I ever

Benodigdheden: helemaal niks, behalve je creatieve brein en een aantal alcoholische drankjes natuurlijk. Wie echt heel weinig inspiratie heeft, kan de apps downloaden.

Het spel: het concept is heel simpel: elk om beurt vertellen de spelers iets wat ze nog nooit hebben gedaan. Wanneer iemand van de spelers dat net wél al heeft gedaan, drinken diegene.

Voorbeeld: "Never have I ever in een achtbaan gezeten", heb je dit wel al gedaan, bottoms up!

Circle of death

Benodigheden: een kaartspel

Het spel: Circle of Death is een spel volledig gebaseerd op regeltjes. Eens je deze onder de knie hebt, is het een hilarisch drankspel om met vrienden te spelen. Er wordt een kaartspel op tafel gelegd in een cirkel met in het midden een gevuld glas. De bedoeling is dat de spelers elk om beurt een kaart trekken, zonder de cirkel te verbreken. Wordt de cirkel toch verbroken, dan wordt het glas in het midden in ad fundum stijl opgedronken door degene die de cirkel brak.

De cijfers op de kaarten en hun regels (gelukkig rijmen deze vaak, dat maakt onthouden ietsje makkelijker):

1 ONE FOR EVERYONE = iedereen drinkt

2 TWO FOR YOU = degen die de kaart trekt mag iemand aanduiden die een slok moet drinken

3 THREE FOR ME = zelf een teugje drinken

4 FOUR TO THE FLOOR = de laatste die de vloer aanraakt is de verliezer, dus die moet drinken!

5 FOR THE WIVES = alle vrouwtjes drinken, woehoew!

6 SIX FOR THE DICKS = hetzelfde maar voor de mannen, joehoe!

7 SEVEN POINT TO HEAVEN = de laatste persoon die in de lucht wijst, heeft het zitten.

8 EIGHTH PICK A MATE = je mag iemand aanduiden die jouw 'maatje' wordt. Dus elke keer als jij moet drinken, moet jouw mate ook drinken.

9 NINE BUST A RHYME = degene die de kaart trekt kiest een woord, waarop vervolgens het rijtje wordt afgegaan en verder gerijmd op dat woord. Degene die geen rijmskills meer heeft, moet - uiteraard - een slokje drinken.

10 CATEGORY = je mag zelf een categorie kiezen waarin terug iedereen uit de categorie iets moet opnoemen. Bijvoorbeeld categorie 'automerken' en zo mag je elk om beurt een automerk zeggen. Degene die niks meer weet, drinkt.

J MAKE A RULE = als je de boer trekt, mag je zelf een regeltje verzinnen dat gedurende het hele spel lang gevolgd moet worden. Bijvoorbeeld 'de regel is dat we elkaars namen niet meer mogen zeggen'. Telkens wanneer de regel verbroken wordt, moet je drinken. Chaos en plezier gegarandeerd.

Q QUESTION QUEEN = de Question Queen is een tricky one. Iedereen die antwoordt op de vragen van de QQ moet drinken. En de Question Queen doet dat natuurlijk op een heel subtiele manier.

K THUMB KING = ook de Thumb King zijn specialiteit is subtiliteit. Gedurende het spel kan deze persoon op een onverwacht moment zijn duim op tafel leggen. De rest moet volgen. De laatste moet drinken. Je mag dit net zo veel doen tot een andere de koning trekt.

Flipcup

Benodigdheden: plastic bekertjes, liefst de gekende american red cups.

Het spel: de spelers worden verdeeld in twee teams. Flipcup is een soort estafettespel dus snelheid is belangrijk. De twee teams staan rechtover elkaar. De eerste van elk team drinkt zijn beker leeg. Als die leeg is, plaats je die op de rand van de tafel en moet je proberen om die met de rand van je vingers op de kop te kunnen tikken. Het snelste team wint uiteraard het spel en de verliezers worden gestraft. De straf wordt natuurlijk op voorhand afgesproken tussen de twee teams, hoeveel er gedronken moet worden.

Fuck de dealer

Benodigdheden: een kaartspel

Het spel: iedereen gaat rond de tafel zitten. De eerste start als dealer en houdt dus de kaarten in de hand. De persoon links naast de dealer noemt een waarde van een kaart. De dealer bekijkt als enige de bovenste kaart van de stapel. Als de speler de kaart juist raadde, wordt deze open op de tafel gelegd. Dan drinkt de dealer twee slokken. Zo niet, zegt de dealer of het hoger of lager is dan wat de speler noemde. De speler mag dan een tweede keer raden en de kaart wordt op tafel gelegd. Als de speler het nu raadt, drinkt de dealer één slok. Als de speler het nog niet raadt, drinkt die het verschil van de genoemde kaart tot de effectieve kaart (bv: de speler zei het getal 3 maar kaart 9 werd op tafel gelegd. Dan drinkt de speler 9-3, dus 6 keer). De kaarten op de tafel worden in volgorde gesorteerd zodat je kan zien welke er nog in het spel zitten. Wanneer drie opeenvolgende spelers de kaarten niet konden raden, wordt de rol van dealer doorgegeven naar de volgende speler.

Zappen

Benodigheden: een televisie of laptopscherm en een speciaal attribuut.

Het spel: het spel heeft totaal niet zoveel spelregels als de vorige en draait vooral rond creativiteit. Je moet eerst op zoek gaan naar een attribuut (dit kan vanalles zijn: een feesthoedje, een kerstmuts, een valse snor, een zonnebril) die je op je scherm kan hangen/plakken. Dan zet je gewoon de televisie aan, kies een filmpje of serie en druk op play. Telkens wanneer het attribuut perfect op het hoofd van een acteur of actrice past, bottoms up!