7 tips voor een zalig kotfeest!

2019 Studenthouse Feesje
Lifestyle
Student Life
28-04-2019 14:00
Geschreven door Oona Platel
Comment

Wil je binnenkort een kotfeest organiseren, maar weet je niet hoe? Wij helpen je! Hieronder vind je 7 tips om je kotfeest onvergetelijk te maken:

1. Maak de perfecte playlist

Muziek is de basis van alles! Steek dus veel tijd in je playlist. Focus niet teveel op één muziekstijl, maar maak een lijst die iedereen leuk zou vinden.

Geen inspiratie? Check de TAGMAG playlist.

2. Nodig al je vrienden uit

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dat principe geldt ook voor een kotfeest. Nodig dus al je vrienden uit, maar vergeet zeker ook je kotgenoten niet.

3. Overlast vermijden

Een kotfeest is voor de genodigden heel leuk, maar als buur kan het minder tof zijn. Zorg er dus voor dat je buren goed zijn ingelicht over je kotfeest of nodig ze gewoon uit! Hou zeker ook al je ramen en deuren toe.

4. Zorg voor genoeg drank én eten

Drank op een kotfeest is heel belangrijk! Zorg zelf voor flessen drank, maar laat je vrienden ook drank meebrengen.

Eten is net zo belangrijk als drinken. Je wilt toch zeker geen hangry vrienden/vriendinnen. Zet dus wat chips klaar en koop wat partysnacks zodat niemand honger kan krijgen.

5. Voorbereiding is nodig

Een kotfeest organiseren lijkt een piece of cake, maar eigenlijk is er veel voorbereiding nodig. Begin dus op tijd met het organiseren van je feest zodat je op het laatste moment niet flipt! Steek die cursussen weg en ruim je kleren op zodat er zeker niets kan kapot gaan.

6. Themafeestje?

Themafeestjes zijn altijd een goed idee. Zoek wel een thema dat iedereen leuk vindt! Probeer het thema ook door te trekken: versier je kot naar het thema, verkleed je in het thema, pas je playlist aan...

7. Geniet zelf van je feestje

De host zijn van een feestje kan soms heel stresserend zijn. Iemand kotst op je mat of iemand breekt je spiegel, allemaal scenario's dat je niet wilt meemaken. Natuurlijk kunnen er dingen fout lopen, maar probeer je dat de avond zelf niet te veel aan te trekken. Je kan er dan toch niets aan doen.

Probeer zelf te genieten van je feestje want na al die voorbereidingen heb je het verdiend!