Super Mario Bros viert 35-jarig jubileum met nieuwe games

Super Mario
Technology
Games
03-09-2020 23:27
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Super Mario Bros. bestaat dit jaar 35 jaar en dat wordt groots gevierd door Nintendo met, jawel, nieuwe games!

Fans van klassiekers als Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy mogen in hun handjes wrijven want alledrie games worden binnenkort samengevoegd tot 1 bundel en opnieuw uitgebracht voor de Nintendo Switch. Belangrijk puntje om te weten is dat het hier niet om hedendaagse remakes gaat, maar heruitgaves van de originele games in HD met een verbeterde beeldresolutie. Ook bevat de bundel een muziekspeler waarin de soundtracks van de drie games beluisterd kunnen worden. Super Mario 3D All-Stars, zoals de bundel heet, komt uit 18 september.

Maar dat is niet alles. Ook de Wii U-game Super Mario 3D World wordt in een nieuw jasje gestoken voor de Switch en krijgt daarbij extra DLC-content genaamd Bowser's Fury. Spelers kunnen uitkijken naar de game vanaf 12 februari 2021.

Om af te sluiten hebben we nog één laatste aankondiging om met jullie te delen. Op 16 oktober verschijnt Mario Kart Live: Home Circuit voor de Switch, een gloednieuwe Mario Kart-ervaring met een twist: namelijk dat je je eigen huiskamer kan gebruiken als racecircuit! De game komt in twee edities beschikbaar: een Mario-set en een Luigi-set. De sets bevatten elk een levensecht miniatuur racewagentje en 4 poortjes waarmee je op de grond een eigen route kunt uitstippelen. Via gratis te downloaden software kan je vervolgens alle actie via de on-board camera op je console of televisiescherm volgen. Ook vrienden en familie kunnen uiteraard deelnemen aan de fun, want er zijn ook multiplayerraces voor maximaal vier personen voorzien!

Bekijk hieronder alle aankondigingen omtrent het 35-jarige jubileum van Super Mario Bros: