230 nieuwe emoji en Deep Fusion-camera met nieuwe iOS

2017 Emoji
Technology
Apps
29-10-2019 08:04
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Iedereen die de iOS 13.2 heeft geïnstalleerd, kan vanaf nu gebruikmaken van 230 gloednieuwe emoji. Verder gaat de Apple-update ook gepaard met een nieuw snufje: de Deep Fusion-camera.

Laten we even beginnen met de nieuwe emoji. Er zijn zestig nieuwe poppetjes, die ook vrijwel allemaal in andere gender- en huidskleurvariaties beschikbaar zijn. Het totaal komt daarmee op 230 nieuwe combinaties. Je kan kiezen uit een gapende emoji, mensen die elkaars hand vasthouden, staande poppetjes, knielende poppetjes, een rolstoel, een blindengeleidestok, een hoorapparaat, dove mensen, protheses, blindengeleidehonden, een orang-oetan, en stinkdier, een flamingo, een luiaard, een otter, ui, knoflook, en ga zo nog maar even door. Het complete overzicht zie je in onderstaand filmpje.

Dan iets over de Deep Fusion-camera, waarmee je extra scherpe foto’s kan maken. Volgens RTL kun je met de nieuwe techniek zelfs het textuur van een wollen trui zien op een foto. De camerafunctie is helaas wel alleen beschikbaar op de nieuwe iPhone 11 en 11 Pro.

Verder krijg je bij iOS 13.2 ook zelf de keuze of Apple nog mag meeluisteren met je Siri-gesprekken. Eindelijk!