20-jarig Instagram model stuurt 13-jarige jongen nudes en wil meer

Bethany Edgecombe Blondie Australia Instagram
News
Viral
11-02-2020 07:07
Geschreven door Christophe Moons
Comment

In Australië is ophef ontstaan rond het 20-jarige Instagram model Bethany Edgecombe, online beter bekend als Blondie Australia. Een Australische nieuwszender bracht het nieuws naar buiten dat Bethany naaktfoto's naar een 13-jarige jongen had gestuurd en confronteerde haar met de feiten in een interview op straat.

Eerst ontkende Bethany alles, maar toen de journalist haar de bewuste foto's liet zien, kon ze niet anders dan toegeven. Daar bleef het echter niet bij, want de journalist had ook het hele chatgesprek uitgeprint. Daaruit bleek dat Bethany maar al te goed wist dat de jongen slechts 13 was en ze nog veel verder was gegaan. "Ben je nog maagd?", had ze hem gevraagd. "Wacht nog even, over twee weken kom ik naar je toe om je te ontmaagden."

"Vertel het niet aan je moeder. Ik denk niet dat het legaal is, wat mij officieel een pedofiel maakt. Opwindend, ik zou dit niet mogen doen, maar ik ga er niet mee stoppen."

Borsten bloot

Toen de journalist Bethany vroeg waarom ze zoiets had gedaan, deed ze alsof het allemaal niet veel voorstelde. "Ik heb hem toch nooit ontmoet? Ik was trouwens maar 18 toen." Een leugen, want het chatgesprek dateert van vorig jaar. "Wil je iets tegen zijn ouders zeggen?", vroeg de journalist haar nog. Daarop trok ze haar T-shirt naar boven en liet ze haar borsten zien. "Bedankt, dat is mijn commentaar", klonk het. "I don't care."

Ziek

De ouders van de jongen trokken vorig jaar al naar de politie, maar die onderzoekt de zaak nog steeds. "Wat voor een ziek persoon doet zoiets? Hoe durft ze een kind te manipuleren met haar kwade, perverse bedoelingen voor haar eigen zelfbevrediging", liet de moeder van de jongen weten in een statement. "Eerst was ons gesprek fijn, maar plots begon ze zich vreemd te gedragen en werd ze pusherig en obsessief. Toen vond ik het niet meer leuk, ik date niet met iemand van 20", is de reactie van de jongen zelf.

Bethany verwijderde intussen haar Instagram account. Ze had meer dan 105 000 volgers.