18-jarige uit huis gezet omdat hij op mannen valt

2020 Mieros
News
Bizarre
12-08-2020 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het verhaal van de 18-jarige Mounir gaat momenteel viral op social media. De Marokkaanse tiener vertelt in een emotioneel bericht dat hij het huis uit is gezet omdat hij op mannen valt.

Het gebeurde volgens de jongen vijf dagen nadat hij officieel de volwassen leeftijd bereikte. Zodra hij oud genoeg was om op zichzelf te kunnen wonen, werd hij het huis uitgegooid. En dat ging niet op een subtiele manier. Mounir kreeg een berichtje van zijn vader waarin stond dat hij zich uit moest schrijven op het adres van zijn ouders. Hij moest zijn telefoon op zijn eigen naam zetten en zijn nieuwe adres doorgeven aan instanties als de huisarts, tandarts en het ziekenhuis.

“Ik ben gay, ben ik altijd al geweest en valt niet te veranderen”, aldus Mounir in een bericht dat inmiddels het internet over vliegt. “Ik ben 4 jaar geleden uit de kast gekomen bij mijn ouders en op dat moment stond heel mijn leven ondersteboven. Ik werd op elk moment gecontroleerd, werd bedreigd, heb trauma’s opgelopen, en dat alles om het feit dat ik homo ben. Je eigen vlees en bloed zet je op straat omdat het geloof belangrijker is dan je kind…”

Mounir laat weten dat hij verschrikkelijke dingen mee heeft gemaakt. “Ik heb jarenlang in een depressie gezeten omdat ik in de grond gestampt werd. De schuld krijgen van alles waar jij niks aan kan doen, en horen dat je jezelf van kant moet maken omdat ze dan van je af zijn. Dit hoor je niet te horen als kind zijnde. Ik beteken niks meer voor ze. Ergens ben ik blij dat ze mij uit huis hebben gezet, want ik weet niet wat ik mezelf aan had gedaan als ik daar nog 4 jaar had moeten zitten. We leven in 2020 en het zou niks uit moeten maken wie of wat je bent."

Het bericht, waarvan Mounir hoopt dat het massaal gedeeld wordt zodat homohaat de wereld uit kan worden geholpen, kan rekenen om duizenden likes en reacties.