10 dingen die je herkent als jobstudent

2019 Studentz
Lifestyle
Jobs
03-05-2019 10:00
Geschreven door Keltoume Raes
Comment

Heb je een studentenjob? Dan kunnen de eerste dagen soms wat lastig zijn. Hier zijn alvast 10 dingen die je herkent als jobstudent:

1. De eerste dag ben je superzenuwachtig!

En maar logisch dat je zenuwachtig bent. Je komt op een nieuwe job en je weet nog niet precies wat je moet doen + je kent ook niemand. Probeer vooral je zenuwen te onderdrukken. Relativeer!

2. Je weet niet waar je moet lunchen

Lunchbreak! Yes. Maar waar moet ik eten? Iedereen stelt deze vraag wel op zijn/haar eerste werkdag. Volg je je collega’s of sluit je je op op het toilet?

3. Geld verdienen is echt nice!

Money, money, money, it’s so funny… Geld verdienen is de max! Je kan eindelijk kopen wat je maar wil, want het is toch je eigen geld. Bij Seal Jobs kan je werken waar je maar wil en geld verdienen wanneer je maar wil! Download dus de Seal Jobs app om te genieten van deze voordelen!

4. Je bent plots nog aardiger tegen mensen die in een winkel of restaurant werken!

Wanneer je in een winkel/restaurant werkt, besef je pas hoe onaardig mensen soms kunnen zijn. Je bent daarom nog aardiger tegen mensen die in een winkel of restaurant werken.

5. Je baas beseft soms niet dat je nog student bent

Op donderdag 10u15 krijg je telefoontje van je baas om te vragen of je die middag kan komen werken. Neen, je kan niet want je hebt nog school. Soms moet je je baas eraan herinneren dat je nog studeert en dat je dus niet 24/7 kan werken.

6. Terwijl iedereen nog in zijn bed ligt moet jij werken

Uitgegaan? Jammer want jij moet werken! Je hebt dus geen tijd voor een hangoverdagje aangezien geld verdienen op de agenda staat. Op je tanden bijten en gaan!

7. Je krijgt een nieuwe vriendengroep: DE COLLEGA’S

Je leert niet alleen een nieuwe codetaal kennen, maar je leert ook nieuwe mensen kennen. Toffe collega’s = een toffe job dus probeer je best te doen om friends te maken en er de beste tijd van te maken.

8. Je werkkledij is heel lelijk!

De pakjes die je moet dragen op je werk zijn heel lelijk. Jammer genoeg moet je ze wel aandoen! Je kan je eigen stijl niet tonen met de kledij. Met een beetje geluk, hoef je geen werkkledij aan!

9. Je vermagert

Je bent constant bezig, en je kan niet op elk moment eten dus vermager je sowieso. Wanneer je in de horeca of in de winkel werkt, zal je waarschijnlijk heel wat aflopen. Ga dus niet op dieet, maar werk veel in die sectoren!

10. Je leert jezelf kennen

Na een paar dagen kom je te weten of de job iets voor jou is of niet. Je zal jezelf leren kennen, en zien wat je leuk/minder leuk vindt aan het werkveld waarin je zit.