10 games om naar uit te kijken in het nieuwe jaar

Games 2020
Technology
Games
25-12-2019 19:42
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Met het einde van het jaar in zicht kunnen we eindelijk terugblikken op al de fantastische games die we in het afgelopen jaar hebben mogen spelen. Dit jaar zagen we heel wat ambitieuze titels voorbijkomen waaronder nieuwe delen van Devil May Cry, Mortal Kombat en misschien wel de beste Call of Duty tot op heden. We beleefden geweldige ruimteavonturen in The Outer Worlds en Star Wars Jedi: Fallen Order en zagen uiteindelijk Sekiro aan de haal gaan met de prestigieuze 'Game of the Year'-award.

Elk van deze games werd uiterst succesvol onthaald door gamers en critici wereldwijd waardoor we met een gerust hart kunnen stellen dat 2019 een topjaar was op gebied van gaming. En het wordt alleen maar beter want ook volgend jaar zit weer tsjokvol kleppers die je absoluut niet zal willen missen. We spiekten vooruit en maakten een lijstje van de 10 beste games om naar uit te kijken in het nieuwe jaar!

(Opgelet: games die reeds werden aangekondigd maar waarvan nog geen releasedatum of -periode bekend is, werden niet aan de lijst toegevoegd).

1. Ori and the Will of Wisps

Release: 11 februari 2020 (Xbox One, PC)

De makers van het prachtige Ori and the Blind Forest komen volgend jaar met het langverwachte vervolg: Ori and the Will of the Wisps. Verken een uitgestrekte en gevaarlijke platform-achtige wereld vol angstaanjagende vijanden, epische bazen en uitdagende puzzels. Ori and the Will of the Wisps is vanaf 11 februari exclusief te spelen op Xbox One en PC.

2. Nioh 2

Release: 13 maart 2020 (PS4)

Reis naar het Japan van 1555 en verken een land dat in een gewelddadige en eindeloze oorlog is beland waar monsters en kwade geesten door de prachtige maar onheilspellende landschappen trekken. Jaag als onafhankelijke huurling op je vijanden en gebruik de bovennatuurlijke krachten van de mythische Yokai in dit uitdagende vervolg op Nioh.

3. Resident Evil 3 (Remake)

Release: 3 april 2020 (PS4, Xbox One, PC)

Nadat Resident Evil 2 eerder dit jaar opnieuw tot leven werd gewekt (met groot succes tot gevolg), is het volgend jaar tijd voor RE3 om hetzelfde te doen. In Resident Evil 3 worden spelers geconfronteerd met de uitbraak van het T-virus, een biologisch wapen dat is ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Umbrella Corporation. Kruip in de huid van Jill Valentine en neem het op tegen Nemesis, een monsterlijk humanoïde biowapen dat niet alleen supersterk maar ook nog eens hoogst intelligent is. Spelers die RE3 kopen, krijgen bovendien twee games voor de prijs van één: zij krijgen namelijk ook een gratis kopie van de online multiplayergame Resident Evil Resistent.

4. Final Fantasy VII: Remake

Release: 10 april 2020 (PS4)

Final Fantasy VII wordt al jaren beschouwd één van de beste RPG-games aller tijden. Na talloze heruitgaves heeft Square-Enix beslist om de volledige game van kop tot teen op te frissen, mét extra content die dieper dan ooit ingaat op de gebeurtenissen in de eclectische stad Midgar. Final Fantasy VII: Remake verschijnt in 2020 eerst op PS4 en komt vanaf 2021 ook naar andere platformen.

5. The Last of Us: Part 2

Release: 19 juni 2020 (PS4)

Vijf jaar na hun gevaarlijke reis door de post-pandemische Verenigde Staten wonen Ellie en Joel in de Amerikaanse staat Wyoming. In een bloeiende gemeenschap van overlevenden leiden ze een leven vol vrede en stabiliteit, ondanks de constante bedreiging van geïnfecteerde mensen en andere, meer wanhopige overlevenden. Wanneer een gewelddadige gebeurtenis die vrede verstoort, gaat Ellie op een meedogenloze reis om wraak te nemen en haar verdriet te verwerken. Terwijl ze de verantwoordelijken één voor één opspoort, wordt ze geconfronteerd met de verwoestende fysieke en emotionele gevolgen van haar daden.

6. Iron Man VR

Release: 3 juli 2020 (PSVR)

Bereid je voor op een origineel avontuur in virtual reality! Tony Stark aka. Iron Man is gestopt met het maken van wapens en strijdt al jaren tegen het kwaad met technologie die hij zelf ontwikkelt. Wanneer hij op een dag wordt aangevallen door de mysterieuze Ghost, een hacker die controle heeft over oude wapens van Stark Industries, wordt de wereldberoemde superheld genoodzaakt om de geesten uit zijn verleden te confronteren.

7. Ghost of Tsushima

Release: 17 juli 2020 (PS4)

Trek je pantser aan, scherp je katana bij en haal je pijl-en-boog tevoorschijn als Jin, een van de laatste overgebleven samoerai ten tijde van de eerste Mongoolse invasie in Japan die het eiland Tsushima moet beschermen tegen de meedogenloze Khan en zijn rijk. Ghost of Tsushima is de laatste grote gamerelease op de PS4 voordat de PS5 officieel zijn intrede maakt.

8. Marvel's Avengers

Release: 4 september 2020 (PS4, Xbox One, PC, Google Stadia)

Marvel Entertainment en Square Enix onthullen met trots Marvel's Avengers, een episch actie-avonturenspel met een origineel verhaal dat solo- en coöperatieve spelervaringen biedt. Vorm online teams van maximaal vier spelers, leer buitengewone krachten beheersen, pas superhelden aan naar eigen smaak en bescherm de aarde tegen escalerende dreigingen.

9. Cyberpunk 2077

Release: 17 september 2020 (PS4, Xbox One, PC)

Cyberpunk 2077 speelt zich af in de open wereld van Night City, een grote stad geobsedeerd door macht, glamour en lichaamsmutaties. Je speelt V, een huurling op jacht naar een zeldzame implantaat dat de sleutel vormt tot onsterfelijkheid.

10. Halo Infinite

Release: eind 2020 (Xbox One, PC)

De Master Chief keert terug in Halo Infinite – het langverwachte volgende hoofdstuk van de legendarische Halo-franchise. Veel over de game is nog niet bekend, zelfs de releasedatum niet. Wel moet de game ergens aan het einde van volgend jaar verschijnen, samen met de lancering van de next-gen Xbox: Series X.