2017 Spaghetti
Lifestyle
Food

10 feitjes over spaghetti op 'Dag van de spaghetti'

04-01-2017 13:56
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het is vandaag 4 januari en dat betekent eigenlijk maar één ding: SPAGHETTI! Geloof het of niet, maar 4 januari staat internationaal in het teken als ‘Dag van de spaghetti’. En speciaal  daarvoor hebben we een aantal leuke feitjes  over spaghetti (en andere pasta’s) op een rijtje gezet.

  1. Hoewel spaghetti één van de meest populaire pasta’s is, bestaan er nog véél meer. In totaal meer dan 600 soorten! D
  2. De meeste pasta wordt geproduceerd in Italië (Heh, dat hadden we niet zien aankomen), Brazilië en Amerika.
  3. Wist je dat spaghetti bolognese, macaroni met kaas en lasagne de populairste pastagerechten zijn?
  4. De langste  spaghettisliert ooit was 3.776 meter en is gemaakt in Japan.
  5. Een Italiaan eet gemiddeld – niet schrikken – 26 kilo pasta per jaar. In België en Nederland eten we ongeveer de helft…
  6. Mocht je een drankavond hebben ingepland, zorg er dan voor dat je van te voren een goed bord pasta eet. Schijnt te helpen tegen een kater de volgende dag! En dan hebben we het vooral over de variant met knoflook, olie en chilipeper.
  7. De grootste kom pasta OOIT woog 6,253 kilo en is in 2010 gemaakt in Amerika.
  8. Ooit een spaghettilepel gezien? Vast wel. Weet je ook waar het gat  in die lepel voor dient? Veel mensen weten dat niet, maar wij hebben het antwoord: dat meet precies de hoeveelheid spaghetti voor één persoon af. Superhendy!
  9. Mocht je ooit van plan zijn om een miljard pond pasta te koken, dan heb je daar zo’n 2.021.452.000 liter water voor nodig. Dat is genoeg om bijna 75.000 Olympisch formaat zwembaden mee te vullen.
  10. In 2000 werd in Amerika een kleine zes ton aan pasta verkocht in supermarkten. Als je  dat gewicht aan spaghettisliertjes naast elkaar zou leggen, kun je zo’n negen keer de aarde rond kunnen!