10 belangrijke levenslessen uit 'Sex And The City'

2020 Sex And The City
News
News
13-01-2020 20:33
Geschreven door Karen Luiken
Comment

'Sex And The City' heeft ons veel geleerd. Heel veel. Over cocktails en kleding, maar ook over vriendschap, liefde en geluk. We zetten de tien belangrijkste levenslessen uit de serie op een rijtje.

1. Geef jezelf genoeg aandacht
Besteed meer tijd aan jezelf, maar zeker ook mét jezelf. Hoewel veel mensen dit niet genoeg doen, is Carrie het perfecte voorbeeld van iemand die het wel doet. Haar wijze woorden leerden ons ooit het volgende: "De meest opwindende, uitdagende en belangrijkste relatie is de relatie die je met jezelf hebt."

2. Daten kan vermoeiend zijn
Hoeveel dates je ook hebt gehad, geef nooit op. Ooit breekt de tijd aan dat jij jouw ware ontmoet. Ook al kost het je 43 vermoeiende afspraakjes met mannen die niet bij je passen, uiteindelijk is het 't allemaal waard.

3. Je vrienden zijn ALLES
Als mensen verliefd worden, worden vrienden al snel op de achtergrond gezet. Iets wat je absoluut, absoluut, absoluut NIET mag laten gebeuren. Vrienden zijn alles. Ze staan voor je klaar, laten je lachen, laten je huilen en zullen nooit van je weglopen. Mannen doen dat - zoals we in SATC hebben kunnen zien - in veel gevallen wel.

4. Uiterlijk zegt lang niet alles
Beoordeel mensen niet alleen op hun uiterlijk. De binnenkant van een mens zegt vaak veel meer dan de buitenkant. Charlotte weet dat als geen ander. Zij werd smoorverliefd op een man waarvan ze zeker wist dat hij haar type niet was.

5. Trek je niets aan van andermans mening
Als er iets is waar we jaloers op zijn, dan is het de mindset van Samantha. Zij doet wat ze wil, wanneer ze dat wil. Ze trekt zich niets aan van de mening van anderen. En dat maakt haar de sterke vrouw die ze is. Zoals ze zelf ooit zei: "Ik zal niet beoordeeld worden door jou of de maatschappij. Ik zal alles dragen en iedereen een blowjob geven die ik wil, zolang ik kan ademen en knielen."

6. Harten worden nou eenmaal gebroken
Hoe hard het ook klinkt, iedereen ervaart ooit een gebroken hart. Hopelijk komt het in jouw geval niet té vaak voor, maar ga er wel vanuit dat het kan gebeuren. Bij Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha is het bijna dagelijkse kost. Het is pijnlijk, maar uiteindelijk word je er alleen maar sterker van. Onthoud dat.

7. Vreemdgaan pakt nóóit goed uit
Vreemdgaan kan ontzettend veel pijn doen en daar zijn Carrie, Aidan en Big het levende bewijs van. Carrie was met Aidan, maar ging toen met Big. Het voelde op dat moment misschien goed voor Carrie, maar uiteindelijk werd niemand er beter van.

8. Wees altijd jezelf
Doe je niet voor als een ander. Niet tegenover je vrienden en al helemaal niet tegenover je nieuwe crush. Je ware ik komt altijd naar boven. Hou van jezelf zoals je bent. Samantha doet het ook. "Ik hou van je, maar ik hou meer van mezelf", zei ze ooit.

9. Het is oké om casual seks te hebben
Vriendschappen zijn leuk, liefde is fijn. Maar soms is het ook goed om even een potje casual te seksen. Charlotte doet het, Carrie doet het, Miranda doet het en Samantha doet het bijna iedere dag. Een vrijpartij hoeft niet áltijd iets te betekenen.

10. Een lang en gelukkig einde bestaat
Ook al hebben ze samen met meer dan 100 verschillende mannen gedatet, de dames uit SATC kregen allemaal hun happily ever after. Sprookjes bestaan en jij kan er de hoofdrol in spelen. Je moet alleen geduld hebben tot je prins op het witte paard voorbij komt.

Dat waren ze, de tien levenslessen die we uit de 94 afleveringen van 'Sex And The City' hebben geleerd. Wil je meer? Ga dan even naar de Telenet TV-theek. Daar zijn de eerste drie afleveringen van SATC nu gratis te bekijken. De hele serie is beschikbaar op Telenet Play.

Wat verder ook leuk is om te weten, is dat we momenteel een wedstrijd hebben lopen waarbij je een trip naar New York kunt winnen. DAT WIL JE! Klik hier voor meer info.