2017 Tampon Ongesteld Menstruatie
News
Bizarre

Werd jij na je twaalfde ongesteld? Dan hebben we goed nieuws!

13-09-2017 13:04
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Je kunt je het vast nog wel herinneren: de eerste (helse) dag dat je ongesteld werd. Ieder meisje maakt het mee. Het verschilt alleen per persoon op welke leeftijd dat gebeurt. Hoewel veel meiden al vanaf hun tiende mee kunnen praten over menstruatie, kunnen anderen dat pas vanaf hun twaalfde. En hoe vervelend het ook kan zijn om bij de laatbloeiers te horen, er zitten ook voordelen aan!

Uit een nieuw onderzoek van de University of California San Diego School of Medicine is gebleken dat je van geluk mag spreken als je op je twaalfde (of later) ongesteld werd. Schijnt namelijk dat deze meiden langer leven! Voor het onderzoek werden 16.000 vrouwen van 21 jaar of ouder onder de loep genomen. Gebleken is dat vrouwen die ongesteld werden op hun twaalfde of later meer kans hebben om de 90 te halen. Hetzelfde geldt voor oudere vrouwen die pas vanaf hun vijftigste te maken krijgen met een menopauze.

Een andere opvallende bevinding is dat laatbloeiers beter kunnen dealen met gezondheidsproblemen als hartziekten en diabetes. Ook zouden ze minder snel geneigd zijn om te roken, zo laat Cosmopolitan weten. 

Newsroom