2016 Ferre Vertessen5
Lifestyle
Fit & health

Tips voor een strakke buik

03-10-2016 20:42
Geschreven door Simon Smetryns
Comment

De 16-jarige Ferre Vertessen is een Limburgse bodybuilder en maakt motivation movies op YouTube. Op Instagram laat hij zijn progressie zien aan zijn 22k volgers. Speciaal voor TAGMAG verzamelde hij 5 handige tips om een mooie strakke buik te trainen:

  • Train 3 tot 4 keer per week je buik. Doe verschillende oefeningen snel achter elkaar. Je hoeft niet naar de gym te gaan om je buikspieren te trainen want dat kan perfect thuis! Check hier buikspieroefeningen voor de middelste buikspieren, de zijkant van de buik en de onderste buikspieren.
  • Doe naast je krachttraining ook veel cardio. Cardio zijn oefeningen die je conditie opbouwen en het vet verbranden. Dat zijn meestal sporten zoals fietsen, hardlopen of roeien. Loop bijvoorbeeld 3 tot 5 dagen per week een half uurtje op een lekker tempo.
  • Zorg voor een strikt schema en probeer je aan dat schema te houden want zo ben je zeker dat je het goed doet en sla je niks over.
  • Drink goed tijdens de training. Sowieso zou je doorheen de dag al zeker 2 liter water moeten drinken. Zelf drink ik 4 tot 5 liter water per dag.
  • Wees realistisch! Laat je niet verleiden door commercials en producten die wonderen beloven. Doe ook geen crashdieet, want dat zorgt enkel voor een platte buik op een korte tijd. Richt je op een langere termijn waardoor je een strakke buik voor altijd kan hebben.
Newsroom