2017 Krantenstapel
News
Bizarre

Tiener wordt eigenaar van krant

04-01-2017 08:43
Geschreven door Matthias Soberon
Comment

Een negentienjarige jongen uit Brinkley, een dorp in de Amerikaanse staat Arkansas, mag zich vanaf nu eigenaar van een weekblad noemen. 

Hayden Taylor heeft de 'Central Delta Argus-Sun', die uitgegeven wordt in het dorp waar hij woont, overgenomen zonder ervaring in journalistiek. Hij vertelde dat hij er wel wat boeken over zou lezen om er meer over te weten te komen. Hij wil zich in het begin  bezighouden met 'de basics' en wil inhoudelijk vooral over sport praten.

De Facebook-pagina van de krant onderhouden interesseert hem niet en ook de website heeft hij offline gehaald, een rare stap voor een iemand van de sociale media-generatie. Naar eigen zeggen gelooft hij niet in nieuws op sociale media omdat het niet lokaal genoeg is. Hij wil de krant volgens Arkansas Online enkel aanbieden aan abonnees. 

Of hij het goed gaat doen, daar bestaan twijfels over, maar op Facebook plaatste zijn mama wel al een bericht met de vraag of er in de stad nog kindjes geboren waren of niet, voor in de volgende editie van de krant.

Bron: Mashable

Newsroom