2017 Katy Perry
Entertainment
Celebs

Sterren komen op voor transgenders in het leger

27-07-2017 09:02
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Als het aan Donald Trump ligt, zijn transgenders niet meer welkom in het Amerikaanse leger. Katy Perry en tal van andere celebs vinden dat belachelijk en komen nu via Twitter voor transmensen op.

“Iedereen die ons recht om vrijheid te leven verdedigt, moet in vrijheid kunnen dienen!”, aldus Katy op social media. “Er dienen op dit moment duizenden van hen”. Katy sloot af met #ProtectTransTroops, een hashtag die door meerdere bekende sterren worden gebruikt om op te komen voor transgenders.

Neem bijvoorbeeld Demi Lovato. Zij besloot via Twitter de transgendergemeenschap een klein steuntje in de rug te geven: “Ik wil jullie laten weten dat ik van jullie hou en dat jullie onvoorwaardelijk worden gesteund.”

Lena Dunham deed hetzelfde en zei: “Hey trans-tieners: deze man [Donald Trump] vertegenwoordigt niet de overweldigende liefde, steun en trots die op jullie wacht als jullie de grote wereld in stappen.” 

En ook een tweet van Caitlyn Jenner, transgender herself, kwam voorbij: “Er zijn 15.000 patriottistische transgender Amerikanen in het leger, die vechten voor ons allen. Wat is er gebeurd met je belofte om voor hen te vechten?”