2017 Cute Puppy
News
Bizarre

Slapen met je huisdier is goed voor je!

13-09-2017 09:42
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Slapen met je huisdier. De één vindt het heerlijk, de ander bloedirritant. Voor de mensen die onder de eerste categorie vallen, hebben we goed nieuws. Het schijnt namelijk goed voor je nachtrust te zijn om je viervoeter naast je in bed te hebben liggen!

Uit een onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona is gebleken dat honden in de slaapkamer voor een betere nachtrust kunnen zorgen, zo meldt Metro. Daar zijn ze achter gekomen nadat het slaapgedrag bij 40 mensen en een aantal honden werd geobserveerd met een monitor. Het resultaat? Zowel mensen als dieren slapen beter als ze samen hun ogen sluiten. “Veel baasjes zijn overdag weg van hun huisdier”, zo legt Dr. Lois Krahn uit. “Ze willen de tijd met hun dier verlengen wanneer ze thuis zijn. Je hond in de slaapkamer hebben is een makkelijke manier om dat te doen. Bovendien zorgt het voor een veilig gevoel. De relatie tussen mensen en hun huisdieren is de afgelopen jaren veranderd. Dat is waarschijnlijk waarom veel mensen met hun huisdier in de kamer slapen.”

Wat dan weer wel zo is: als je je hond onder je dekens laat slapen, zorgt dat weer voor een slechtere nachtrust. Dit komt omdat honden nogal fanatiek kunnen bewegen, wat ervoor kan zorgen dat je regelmatig wakker wordt. Het beste is dus om je lieftallige huisdier aan het voeteneinde of dicht bij je bed te laten slapen.

Newsroom