2017 Slachthuis Slachten Izegem
News
News

Opnieuw schokkende beelden uit Vlaams slachthuis

12-09-2017 10:24
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een tijdje geleden kwamen we erachter hoe het exportslachthuis in Tielt op een helse manier varkens slachtte. Op beelden zagen we hoe de beesten werden geschopt, geslagen en gemarteld. Even dachten we dat de verschrikkelijke taferelen voorbij waren. Tot nu. Er zijn namelijk opnieuw gruwelbeelden opgedoken uit een Belgisch slachthuis. Dit keer gaat om een bedrijf in het Vlaamse Izegem.

Op verborgen camerabeelden is te zien hoe runderen hardhandig worden bewerkt door medewerkers. De beesten worden met stokken op gevoelige delen, waaronder de anus, gestoten. Ook zie je dat sommige dieren niet goed verdoofd zijn en dus vergaan van de pijn. Ze worden bij volle bewustzijn gekeeld en verbloed. Robert Molenaar, directeur van Animal Rights, vindt het verschrikkelijk. “De werknemers nemen geen maatregelen om hen een bijkomende verdoving te geven”, zegt hij volgens Telegraaf.

Animal Rights heeft een advocaat ingeschakeld en gaat een klacht indienen. Ook roept de organisatie mensen op om geen vlees meer te eten.

Newsroom