2016 Ferre Vertessen4
Lifestyle
Fit & health

Oefeningen die je kan doen als je niet naar de gym kan gaan

16-10-2016 18:50
Geschreven door Simon Smetryns
Comment

De 16-jarige Ferre Vertessen maakt motivation movies op YouTube en laat op Instagram zijn fitness-progressie zien aan zijn 23k volgers. Speciaal voor TAGMAG verzamelde hij 4 oefeningen die je kan doen als je een dagje of helemaal niet naar de fitness kan.

  1. Pompen: Je zou elke dag zeker 100 keer kunnen pompen. Bijvoorbeeld 5 x 20 keer (na elkaar, dat zorgt ervoor dat je een goede vorm blijft behouden en dat je spieren niet al te zacht worden na een lange tijd niet te fitten).
  2. Buikspieroefeningen kan je perfect thuis doen. Het beste is om op een matje te gaan liggen en zo je oefeningen uit te voeren. Sit-ups zijn de beste oefeningen om je buikspieren te trainen zonder gebruik van apparaten. Ga plat liggen met je armen gekruist op je borst, plaats je knieën in een 90 graden hoek, kom met je hoofd en schouders los van de grond maar blijf met het midden van je rug op de grond. Laat je weer rustig naar de grond zakken en ga direct weer omhoog (hou buikspieren gespannen).
  3. Squats zonder gewicht zijn zeer goede oefeningen voor het versterken van je spieren rond je benen en billen. Hou je handen gestrekt vooruit en hou je rug een klein beetje hol. Zak langzaam door je knieën, maar zorg ervoor dat je wel diep gaat. Hou je spieren gespannen en geef een beetje weerstand totdat je dijen horizontaal staan.
  4. Optrekken: Probeer iets te vinden om jezelf aan op te trekken. Optrekken is een goede oefening voor rugspieren en biceps. Je gebruikt je eigen lichaam als weerstand, dus hoe zwaarder je bent, des te moeilijker de oefening wordt.
Newsroom