2017 Bloemen Charlotte Zaremba
News

Meisje en moeder neergeschoten door vijftienjarige jongen

03-01-2017 07:58
Geschreven door Matthias Soberon
Comment

Op nieuwjaar speelde zich een drama af in Maryland (Verenigde Staten). Een meisje van zestien en haar mama werden er neergeschoten door een vijftienjarige jongen. Daarna schoot hij volgens People zichzelf door het hoofd.

De moeder van Charlotte Zaremba, Suzanne, hoorde op nieuwjaar rond 2u 's nachts lawaai in de slaapkamer van haar dochter, toen ze ging kijken kreeg ze een geweer op zich gericht en werd er op haar geschoten. Vervolgens schoot de dader Charlotte neer en probeerde hij zelfmoord te plegen. 

De drie werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de moeder bleven gelukkig oppervlakkig, voor haar dochter eindigde het minder hoopvol. Charlotte stierf enkele uren later aan de gevolgen van het schot. De poging tot zelfmoord van de jongen mislukte, hij bevindt zich momenteel nog steeds in kritieke toestand. 

Op dit moment is nog niet geweten wat het verband tussen de jongen en Charlotte is, en is er nog geen motief voor de moord en (poging tot) zelfmoord.

Op de school waar Charlotte lessen volgde krijgen de leerlingen die er nood aan hebben begeleiding om hun verdriet en pijn te verwerken. 

Ken jij iemand die aan zelfmoord denkt of lijkt zelfmoord jou soms nog de enige oplossing? Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. Bel 1813.

Newsroom