2017 Telefoon Snapchat
Technology
Apps

Het gaat schijnbaar heel slecht met Snapchat

13-08-2017 11:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het gaat niet zo goed met Snap Inc, het grote brein van Snapchat. Het bedrijf heeft onlangs slechte cijfers bekendgemaakt en kreeg niet veel later een flinke klap op de beurs. Nu bestaat de vraag of de applicatie nog wel een toekomst heeft, zo meldt AD.

Snap sloot het tweede kwartaal af met een verlies van 376 miljoen euro. Vorig jaar kwam het bedrijf het tweede kwartaal door met 99 miljoen verlies. Het grootste probleem zou zijn dat Snapchat moeite heeft met het aantrekken van nieuwe gebruikers.

Een reden daarvoor is de concurrentie van Facebook en Instagram. De twee social media-kanalen beginnen steeds meer op Snapchat te lijken en dat is nadelig voor de app met het witte spookje. Zo heeft Snapchat sinds kort bijvoorbeeld de ‘kaartfunctie’, waarbij gebruikers kunnen zien op welke locatie een snap was gemaakt. Maar ja, Facebook heeft nu een soortgelijke functie. Bovendien is het tegenwoordig zowel op Insta als op Facebook mogelijk om een verhaal te maken. Net zoals dat bij Snapchat kan…

Of Snapchat hier zich uit kan gaan redden? Dat is nog maar de vraag. Laten we in ieder geval hopen van wel.