2017 Apple Arbril
Technology
Hardware

GERUCHT: Apple komt met een nieuw product aan!

11-01-2017 14:37
Geschreven door Bastien Devalckeneer
Comment

Sinds de Apple Watch heeft Apple geen nieuwe productcategoriëen meer voorgesteld. Er zijn geruchten dat Apple bezig zou zijn met een Apple Car maar deze plannen hebben ze even in de koelkast gestopt. Nieuw gerucht is dat Apple samenwerkt met lenzenfabrikant Carl Zeiss om een AR-bril te maken die in 2018 op de markt zou komen.

VR-bril vs. AR-bril
We kennen allemaal al een VR-bril (Virtual Reality). Hierbij word je volledig afgesloten van de buitenwereld en zie je geen enkel ander beeld meer dan dat op je scherm. Hierdoor zit je als het ware in een andere wereld, een virtuele wereld.
Bij de AR-bril (Augmented Reality) is dit lichtjes anders, je zet deze bril ook op maar je ziet nu wel nog wel alles wat rondom je gebeurt. Het enige verschil is dat er virtuele elementen aan deze realiteit kunnen toegevoegd worden. Denk maar aan Pokémon Go.

In tegenstelling tot VR wordt bij AR het menselijk contact aangemoedigd en hier ziet Apple zeker een toekomst in. Of deze bril er echt zou komen weten we niet zeker maar door het succes van Pokémon Go lijkt er toch meer kans in te zitten.

Newsroom