2017 Shopping Madness
Lifestyle
Things to do

De solden-survival gids

02-01-2017 09:32
Geschreven door Matthias Soberon
Comment

De soldenperiode, you love it or hate it. Je loopt er tussen duizenden anderen op zoek naar een nieuw paar sneakers of nieuwe skinny jeans en met momenten is het een half uur aanschuiven om een paskamer te bemachtigen, waardoor je al eens je geduld dreigt te verliezen. Maar dan sta je plots oog in oog met het perfecte paar schoenen, in jouw maat én aan 70% korting. Dan laat je toch even een traantje van geluk. Dit is waar je het voor doet!

Wij noteerden voor jullie alvast wat tips om de solden te overleven en met de beste buys terug naar huis te kunnen gaan.

  • Voorbereiding is alles

Eet genoeg, je hebt energie nodig om al je shopping bags te dragen! Maar er is vooral niets erger dan honger krijgen te midden van een shopping bui en niet onmiddellijk iets kunnen eten. Zorg er uiteraard voor dat je niet propvol zit! :D Pro tip: Neem een flesje water en een snack mee!

  • Draag makkelijke schoenen

Je wil niet elke keer tien minuten bezig zijn met je veters knopen. Sneakers of botjes are the way to go, zeker omdat je wel minstens een paar uur aan het wandelen zal zijn.

  • Ga voor neutraal

Draag kleren die makkelijk combineren met veel andere kledingstukken. Als je in een kleedje gaat shoppen moet je ook élke keer een broek passen om te zien hoe dat leuke T-shirt staat. 

  • Vertrek op tijd

Niet alleen loopt er dan minder volk rond, ook ligt en hangt alles in de winkels nog netjes en zijn de verkopers de vele lastige klanten nog niet beu!

Erm... salute retail sales people #salesmadness

Een foto die is geplaatst door Gene (@pieceofcak3) op

  • Maak een lijstje met essentials

Uiteraard moet je je niet houden aan het lijstje, sommige dingen zijn te fantastisch om te laten liggen, maar het is wel goed om te weten waar je zeker naar op zoek bent en zo kan je jouw budget al een beetje beheren.

  • Begin vs. einde

Ga je in het begin van de solden, dan is de keuze heel wat groter. Tijdens de laatste soldendagen vind je misschien minder, maar zijn de prijzen wel lager. Exclusieve stuks zoek je dus beter aan het begin, basics die vaak voorkomen aan het einde.

  • Nieuwe collectie? Voor later!

Vind je een geweldig kledingstuk, maar behoort het tot de nieuwe collectie? Maak dan van je hart een steen en negeer het. Jouw shoppingbudget zou deze maand naar solden moeten gaan. Of kijk eens héél lief naar mama of papa. :D

  • Shop online!

Geen zin om buiten te komen? Bekijk enkele webshops, ook daar vind je nu heel wat awesome deals en de meeste winkels laten je ook terugzenden, moest het toch niet dat zijn. Let op: Lees wel altijd goed de voorwaarden en schrik niet van verzendingskosten!

Heel veel succes! 

Newsroom