2016 Whatsapp Revoke
Technology
Apps

Binnenkort kan je verstuurde berichtjes verwijderen op WhatsApp

15-12-2016 14:38
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Eindelijk! Het WhatsApp-nieuws waar iedereen stiekem op heeft zitten wachten, is er eindelijk. Ooit al eens een gênant berichtje verstuurd naar de verkeerde persoon? Wie niet hé?! Maar binnenkort is dat verleden tijd!

WhatsApp werkt namelijk aan een nieuwe functie die de naam 'Revoke' draagt, waarmee je verstuurde berichten nog snel kan verwijderen. Hierdoor verwijder je het bericht niet alleen uit je eigen chat, maar óók uit die van de ontvanger. Yes, eindelijk! 

Hoe werkt het?
Door het bericht in de chat ingedrukt te houden, verschijnt de nieuwe optie. Wanneer je hierop klikt en de melding bevestigt, wordt het bericht verwijderd van het toestel van iedereen die hem zou ontvangen. In de chat is jammer genoeg wel te zien dat een bericht verwijderd is. Het oorspronkelijke bericht wordt namelijk vervangen door de zin Sender revoked the message, zodat je op de hoogte bent dat iemand iets verstuurd heeft maar later verwijderd heeft…


Vanaf wanneer de nieuwe functie beschikbaar is, is nog niet duidelijk. De optie is namelijk pas net gelanceerd in de bèta van WhatsApp.

Newsroom