2016 Ferre Vertessen3
Lifestyle
Fit & health

8 niet-te-vergeten fitnesstips

26-10-2016 20:11
Geschreven door Simon Smetryns
Comment

De 16-jarige Ferre Vertessen maakt motivation movies op YouTube en laat op Instagram hij zijn fitness-progressie zien aan zijn 23k volgers. Speciaal voor TAGMAG verzamelde hij handige tips om te gebruiken tijdens de fitness:

  1. Eerst en vooral: adem altijd goed in en uit tijdens de oefeningen. Je zal merken dat het ietsje makkelijker gaat.
  2. Train niet te lang, best 45 tot 60 minuten. Je 30 minuten cardio mag je er extra bijrekenen.
  3. Probeer elke keer meer gewicht te gebruiken en/of intensiever te trainen. Met minder gewicht word je minder sterk en gespierd.
  4. Maak niet enkel gebruik van de fitness-toestellen. Door gebruikt te maken van losse gewichten worden er spieren ingeschakeld die je helpen bij je balans en coördinatie. Met losse gewichten kan je ook meer variëren.
  5. Let op de juiste uitvoering van de oefeningen. Als je dit niet doet, verdeel je de belasting niet goed en heb je meer kans op blessures.
  6. Fixeer niet op één spiergroep. Het is belangrijk om al je spieren goed te trainen en voldoende aandacht te geven. Spieren waar je sterker in bent hoeven in principe minder aandacht te krijgen.
  7. Volg niet te lang hetzelfde trainingsschema. Elk schema is goed voor zo’n 6 tot 10 weken. Daarna begint je lichaam te wennen en train je niet meer effectief.
  8. Train met een doel! Zonder doel trainen is niet goed voor je motivatie en je kan ook je vooruitgang niet meten.
Newsroom