2017 Diet
Lifestyle
Fit & health

5 makkelijke tips om die extra kilo's kwijt te spelen

03-01-2017 08:46
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Het is januari, een nieuw jaar, een nieuwe start. Ook misschien tijd om die extra kilo's van de feestdagen aan te pakken? Om er wat vaart achter te zetten, hebben wij voor jou 5 makkelijke tips om die extra kilootjes weg te werken:

1. Poetsen

Een dagje stofzuigen, ramen lappen, tuinieren en dweilen is al goed voor het verbranden van ongeveer 1000 calorieën! En dat gratis bij je thuis seg!

2. Doe thuis een HIIT training

High-Intensity Interval Training ofwel HIIT bestaat uit korte sprint intervallen gepaard met work-outs met een lage intensiteit. Met amper 15 minuten verlies je zo'n 500 calorieën!

3. Eet (pure) chocolade

Ja hoor, chocolade en diëten zou je normaal niet met elkaar associëren, maar niets is minder waar. Uit een studie van de universiteit van Tel Aviv blijkt dat pure(!) chocolade korte metten maakt met je 'sweet tooth'. Kies vijf keer per week voor kleine stukjes pure chocolade en je eet wekelijks zo’n 600 calorieën minder!

4. Kies een kleiner bord

Door een kleiner bord te gebruiken, eet je zo’n 22 procent minder. Als je dit bij elke maaltijd van de dag doet, bespaar je zo’n 500 calorieën!

5. Neem altijd de trap

Je wil echt niet weten hoeveel calorieën je verbrandt door gewoon 2x per dag de trap te nemen op school, op je werk, bij je thuis,...

Newsroom