2017 Pesten Brief
News
News

15-jarige jongen pleegt zelfmoord na pesterijen

11-01-2017 13:06
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De 15-jarige Tharukshan uit het Nederlandse Heerlen werd gepest. Veel gepest. Zoveel zelfs, dat hij het niet meer aan kon en zelfmoord pleegde. 

Volgens de familie van Tharukshan werd de jongen voornamelijk online gepest. Mensen zouden anonieme accounts op social media hebben aangemaakt, om zo foto’s te plaatsen onder de naam van Tharukshan. Ook werd de arme jongen online uitgescholden.

Schijnt dat het pesten al behoorlijk lang duurde. Tharukshan zou namelijk eerder ook al een zelfmoordpoging hebben gedaan. En dat was het moment dat zijn zussen erachter kwamen dat hij gepest werd. Ze hebben hun verhaal gedaan bij L1 en RTL Nieuws. “Hij vertelde dat hij gepest werd en dat hij zich alleen voelde. Hij kwam huilend thuis van school en zei tegen me: ‘Zus, niemand praat met mij op school. Niemand zegt hoi tegen mij’.” Maar daar bleef het dus niet bij. “Op anonieme accounts werden foto’s van hem geplaatst. Als het ene account verwijderd moest worden van school, verscheen er binnen tien minuten een nieuw account.”

Op een dag werd het Tarukshan allemaal te veel. Op de laatste dag van de kerstvakantie om precies te zijn. Hij pleegde zelfmoord omdat hij niet meer terug naar school wilde…

Ken jij iemand die aan zelfmoord denkt of lijkt zelfmoord jou soms nog de enige oplossing? Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. Bel 1813.

Newsroom